Iskolánk székhelyén működő és az iskolai élet szebbé és tartalmasabbá tételéért létrehozott alapítványunk a Felsőszilvás a Gyermekekért Alapítvány 2018-ban egy nagyszabású, közel 5 millió forintot nyújtó pályázatra adta be igényét, melyet 2019 tavaszán meg is nyert. Az összegből főként rendezvényeket lehet finanszírozni. Így iskolánk 12 tanulója nyáron lovastáborban vehetett részt. Szeptemberben vendégül láthattuk a pécsi Márkus Színházat. Decemberben Figura Ede online mikulás előadását is az elnyert összegből finanszírozhatjuk.

A vírus helyzet miatt a további megvalósítások még kérdőjelesek, de a 40 éves szülinap kapcsán társasjáték foglalkozások, kézműves technikákkal való ismerkedések (ékszerkészítés, kültéri kemence és játszótér építés, bábkészítő foglalkozás) és fotózás szerepel a tervek között.

A legjelentősebb projekt a Poroszlói ökoparkos kirándulás, melyen 30 fő vehet részt.

A program sorozatot egy újabb népmese napi bábelőadás zárja, melyet a lábbal bábozó Csernyik Szende ad majd elő.

A remek hangulatú lovastáborban részt vevő valamennyi gyermek kérésének tettünk eleget, amikor a Tesco 400 000 FT-ot is elnyerhető pályázatára is beadtuk anyagunkat. Reméljük, elnyerjük a kért támogatást.

Lovastábor 2020.